Young Composers Meeting 2021

De 27e Young Composers Meeting: 7 tot en met 12 maart 2021, Apeldoorn

De jaarlijkse Young Composers Meeting is een initiatief van Orkest de Ereprijs. Wij bieden jonge professionele componisten de mogelijkheid om een stuk voor het ensemble te componeren en zo hun talenten te ontwikkelen, alsmede hun kennis te vergroten en een netwerk op te bouwen.

Tijdens deze week in Apeldoorn komen zestien geselecteerde deelnemers samen. Zij schrijven ieder een stuk voor het orkest en zangers. De week bestaat uit repetities, lezingen en individuele lessen van onze senior composers. Dit jaar zijn Richard Ayres Martijn Padding, Huba de Graaff, Tansy Davies en Florian Magnus Maier de senior componisten. Georgi Sztojanov coacht de zangers en zangeressen. Aan het eind van de week vindt het Slotconcert plaats. Na afloop besluit een jury van vooraanstaande componisten welke drie getalenteerde deelnemers compositieopdrachten winnen.

Wegens de coronamaatregelen is het Slotconcert dit jaar niet toegankelijk voor publiek. We hopen achteraf een videoregistratie te kunnen delen.
Alle activiteiten tijdens de Young Composers Meeting vinden online plaats. Wij zijn Source Elements zeer dankbaar voor het mogelijk maken van de communicatie met deelnemers van over de hele wereld, en het mogelijk maken van het streamen van de orkestrepetities naar de deelnemers.


Tijdens de Young Composers Meeting dirigeert Rob Vermeulen het orkest.

Aanmeldingen voor de YCM 2021 zijn gesloten. 
Met trots presenteren we de deelnemers van de 27e Young Composers Meeting 2021:
Xiaoran Jiang (China), Robert Crehan (VK), Isa Gibbs (VK), Patrick Hegarty (VK), Carol Jones (VK), Aaron Israel Levin (VS), Eden Lonsdale (VS/ Duitsland), Yi-Ting Lu (Taiwan), Livia Malossi (Italië), Daniil Posazhennikov (Rusland), Jeremy Rapaport-Stein (VS), Anna Semple (VK), Ho-Chi So (Hong Kong / China), Angela Slater (VK), Hsin-Hua Wang (Taiwan), Leo Lehtinen (Finland).

Gefeliciteerd allen! We kijken er naar uit om jullie in maart (online) te ontmoeten en met jullie samen te werken.


We maken een selectie van maximaal 16 deelnemers. Begin november worden de deelnemers geïnformeerd over hun deelname.

De geselecteerde deelnemers worden verzocht een korte compositie (2 minuten) in te leveren voor Orkest De Ereprijs. De composities van 2 minuten worden door de week gerepeteerd en uitgevoerd tijdens het Slotconcert. De compositie moet voor 15 januari 2021 worden ingeleverd. Details over de instrumentatie van De Ereprijs worden na de selectie meegedeeld.

- Het inschrijfgeld bedraagt € 450, dit is inclusief accommodatie en maaltijden.
- De deelnemers verblijven in gedeelde kamers in een hotel in Apeldoorn.
- De deelnemers dienen zelf voor vervoer naar Apeldoorn te zorgen.
- Bij het slotconcert krijgen drie veelbelovende componisten de opdracht om een nieuwe compositie te schrijven.

 
 

Opdrachtcomposities:

- Frank van der Wal Fonds-commissie: een nieuw werk voor Orkest De Ereprijs, voor uitvoering tijdens hun vele concerten. Gage: € 2.500,-

- Orkest De Ereprijs-commissie: een nieuw werk voor Orkest De Ereprijs, voor uitvoering tijdens hun vele concerten. Gage: € 2.500,-

- RKST21-commissie: een nieuw werk voor RKST21, voor uitvoering tijdens het Andriessen Festival 2022. Gage: € 1.500,-


 

Met dank aan Source Elements


Bekijk hier YCM Interviews met eerdere deelnemers, de lijst met Senior composers sinds de start van de YCM in 1995 en de lijst met YCM Laureaten.

 

Meer artikelen...