6-13 maart 2021 | Andriessen Festival | Online

Sinds 2019 organiseren Musis Arnhem, Phion, Orkest De Ereprijs en ArtEZ het Andriessen Festival. Voor deze derde editie kunnen we u, ons geliefde publiek, helaas niet fysiek in de concertzaal ontvangen. We zijn erg blij dat we het volledige programma van 6 t/m 13 maart online gratis kunnen aanbieden via een stream, zodat u thuis kunt genieten van de mooiste muziek.

Orkest De Ereprijs presenteert samen met Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Musis een programma vol hedendaagse muziek in de voetsporen van Louis Andriessen. Andriessens zoektocht naar en composities voor onconventionele instrumentaties creëerde een ensembletraditie die avontuurlijke en onverwachte vormen van geschreven muziek stimuleert. Om de toekomst van klassieke muziek te ontdekken, bundelen Phion en Orkest De Ereprijs hun krachten onder de naam RKST21. Andriessen heeft veel componisten op verschillende manieren beïnvloed. We geven tijdens dit festival een podium aan al deze verschillende benaderingen van muziek van vandaag en we vieren het werk van Louis Andriessen. Zowel RKST21 als Orkest De Ereprijs spelen onder leiding van Manoj Kamps.

Naast RKST21 presenteren verschillende solisten en kleinere ensembles muziek van Tansy Davies, Christiaan Richter, Alisson Kruusmaa, Ed Bennett, Hans Abrahamsen, Hans Koolmees, Martijn Padding, Kate Moore, Klas Torstensson, Nubim Kim, Maike Androsch & Louis Andriessen. Als gevolg van de COVID-beperkingen hebben we kleine aanpassingen gedaan aan het programma. Het pianoconcert van Christiaan Richter, met solist Severin von Eckardstein, zal in première gaan in de volgende editie in 2022.

De streams zijn gratis te bekijken. Indien u een donatie wilt doen, stellen wij dat zeer op prijs. Met uw steun kunnen wij een zo groot mogelijk publiek kennis laten maken met nieuwe muziek en kunnen wij jonge componisten en musici een podium bieden. Meer informatie? Klik hier.

Schrijf je hier in voor onze maandelijkse nieuwsbrief
 en ontvang een herinnering zodra de online stream te bekijken is.Programma
RKST21 - Phion & Orkest De Ereprijs o.l.v. Manoj Kamps
Ed Bennett - Belonging (Sterre Konijn, zang)
Alisson Kruusmaa - ... and the great winds come and go (première) (Michaela Riener, zang)
Maike Androsch - Untitled
Nubim Kim - Rotary Vertigo III

Orkest De Ereprijs o.l.v. Manoj Kamps
Tansy Davies - Feather & groove
Louis Andriessen - On Jimmy Yancey
Hans Koolmees - MERZ (Michaela Riener, zang)

Konstantyn Napolov (percussie)
Christiaan Richter - Droplets II
Tansy Davies - Dark Ground

Vincent van Amsterdam (accordeon) & Michaela Riener (zang)

Christiaan Richter - Afbuigingsjuk
Klas Torstensson - Two Queen Christina Songs

ArtEZ Contemporary Ensemble o.l.v. Harrie Janssen
Hans Abrahamsen - Two Inger Christensen songs (deel 1)

Laura Sandee (piano) & Michaela Riener (zang)
Kate Moore - Sliabh Beagh
Tansy Davies - Destroying Beauty
Martijn Padding - Huw's Accra Hop